FC Roskilde skifter ud på direktørposten

Det er ren og skær økonomisk tilpasning, der får FC Roskildes nye ejere til at erstatte direktør Claus Grønborg med en ulønnet afløser fra deres egen kreds, nemlig René Christiansen. Claus Grønborg har været direktør for fodboldklubben i seks år.

“Det er med stort vemod, at vi må foretage denne rokade, for Claus har om nogen været en klippe for klubben i nogle turbulente år. Claus ved selvfølgelig godt, at de økonomiske forudsætninger for en klub i 3. division er ganske anderledes end i 2. og 1. division, hvor klubben har ligget i hans tid. Vi er dybt taknemmelige for, at han fortsætter som medlem af bestyrelsen for FCR, så vi kan nyde godt af hans kompetencer og erfaring”, siger René Christiansen.

Ingen penge til flødeskum
Den økonomiske realitet i 3. division er, ifølge René Christiansen, at klubben skal leve af sponsorater, entreindtægter og salg af øl, vand og pølser til hjemmekampene. De tv-penge, som klubberne i de højere rækker kan indtægtsføre, er væk i 3. division.
“Den sum penge, vi selv kan skaffe, skal vi bruge bedst muligt. Det vil sige på spillertruppen. Derfor har vi taget den konsekvens, at jeg fra 1. september er ulønnet direktør, hvor jeg sammen med vores nye, men erfarne administrationschef Thomas Andersen og eventmanager Christian Westergaard er bemandingen på kontoret. Det er et helt minimalt set-up i en professionel klub. Vi bruger ingen penge på flødeskum”, fastslår René Christiansen.

Smerteligt at stadion ikke kan bruges
Når det er sagt, kan den nye direktør – og klubben – se tilbage på en formidabel sæsonstart med sejre i de seks første kampe. Også salget af sponsorater, som René Christiansen nu har ansvar for, går rigtig godt.
“Vi er kommet fri af den dårlige historik og har vendt stemningen på og omkring holdet. Nu ser vi frem til næste hjemmekamp, 17. september mod Karlslunde, hvor vi for første gang i halvandet år kan spille uden restriktioner for antal tilskuere. Vi mærker, at folk i byen igen har lyst at komme på stadion og se fodbold. Derfor har det smertet langt ind i sjælen, at vi endnu ikke har kunnet spille på stadion i denne sæson, fordi kommunen har sjusket med at passe plænen”.

Flyttet pokalkamp kostede dyrt
Allermest ondt gør på det René Christiansen, at FCR i pokalkampen mod OB fra Superligaen måtte afgive hjemmebanefordelen til fynboerne.
“For pokker, vi kunne have samlet 2.000 tilskuere på stadion, hvis banen havde været i orden. Og med salg af øl og pølser kunne vi have tjent 200.000 kr. Til gengæld spillede vi en forrygende kamp mod et af Superligaens gode hold og var på ingen måde spillet ud af brættet”, konstaterer René Christiansen.

Vi er klar til næste niveau
Fodbold på højere plan end 3. division er målet for den nye ejerkreds, og det vil være en skuffelse, hvis ikke holdet nupper en af de to oprykningspladser i denne sæson.
“Vi har en rigtig fin trup, som med få forstærkninger kan gøre sig højere oppe. I Michael Jørgensen har vi et kraftværk af en træner. Det er blevet attraktivt at spille fodbold i FC Roskilde, hvilket er begyndelsen på den positive spiral, der skal få Roskilde placeret på fodboldlandkortet igen. At vi må tilbringe denne sæson i 3. division, er måske ikke kun skidt. Nogle gange er det bedre at rive hele huset ned og starte forfra end at bygge videre på et svagt fundament”.

Gratis adgang til næste hjemmekamp
Har du lyst at se, hvor langt Michael Jørgensen og hans mandskab er med byggeriet, er du velkommen fredag den 17. september, når FC Roskilde tager imod Karlslunde.
Tilmed er der gratis adgang, da sponsor CC Facility betaler entrebilletten for alle, der har lyst se live fodbold i Roskilde en fredag aften.