IshockeyTopnyheder

Tampere er ishockeysportens hovedstad

De to første ting som kommer op i hovedet på de fleste danskere, når de skal tænke på Finland, er ishockey og saunaer. Vil du gerne opleve de to ting i den yderste potens? Så skal du tage til Tampera i det sydvestlige Finland. Tampera er sauna’en hovedstad, som du kan læse mere om på nedenstående links. Men Tampera er i høj grad også hovedstaden for finsk ishockey. Og det er den ny i endnu højere grad med den nybygget (2021) Nokia Arena, hvor der til ishockeykampe er plads til 12.700 tilskuere.. En super moderne Arena ekstremt centralt placeret i byen, hvor der bor omkring en kvart million indbyggere. Nokia Arena er som landet i centrum af Tampere lige præcist et sted, hvor der var plads nok. Få minutter gang fra byen banegård, og stort set lige ved området med barer og restauranter. Det kan ikke være mere behageligt.

I Nokia Arena har der både i 2022 og 2023 været afholdt VM i ishockey. Den ene gang, da Belarus fik frataget værtskabet grundet krigen i Ukraine, men alligevel unikt at VM har været det samme sted to år i træk. Nokia Arena er desuden hjemmebane for to af de allerbedste finske klubber. Tappara Tampere er den mest succesfulde ishockeyklub i Finlands historie. Klubben med en økse i deres logo, har, før afslutningen på sæson 2024, vundet det finske mesterskab 19 gange. Den anden klub i Tampere hedder Il Hockey, der faktisk er det næstmest succesfulde ishockeyhold i Finlands historie. 16 mesterskaber har klubben vundet. Det seneste dog tilbage i 1985. Men de var dog i semifinalen i de seneste afvikles finske hockeymesterskaber.

I øvrigt afvikles der også kampe fra den nordamerikanske NHL liga i Nokia Arena.

Husk at købe dine sportsbøger via www.sportsbog.dk.