Olympiske legeRoningUtrolige sportshistorier

Utrolig sportshistorie: Stoppede for andefamilie. Vandt OL-guld alligevel

Bobby Pearce var australier og levede fra 1905 til 1976. Han var en af verdens bedste roer i 1920’erne og 1930’erne. Han blev verdensmester og olympisk mester i singlesculler. Men mest kendt er han for en episode ved de olympiske lege i Amsterdam i 1928.
Efter at have vundet sine indledende heats let, skulle han møde franske Vincent Saurin i kvartfinalen. Pearce var også stærkere end Saurin og førte fra start.  

Men pludselig hørte den australske roer en masse råb fra tilskuerpladserne. Han vendte sig om, og så han havde kurs direkte mod en andefamilie, der passerede kanalen, hvor OL-roningen foregik. Det fik Pearce til at stoppe med at ro. Han fik stoppet bogen, lod ænderne passere, imens Saurin strøg forbi.

Hele fem bådlængder bragte franskmanden sig foran. Men Pearce var klart den stærkeste, han fik både i fart, og faget din modstander. Siden lykkedes det også at vinde semifinalen og finalen. OL-guld til en mand, der havde et stort dyrehjerte.

Bobby Pearce blev i øvrigt historisk, da han også vandt OL-guld i singlesculler ved OL 1932 i Los Angeles.