Ærgrelse hos DIF over nedsat straf til Rusland

Den internationale sportsdomstol CAS stadfæstede i dag kun delvist den straf, som WADA (det internationale antidopingagentur) havde idømt Rusland i forbindelse med et større dopingkompleks.

CAS forkortede i dag længden af en række sanktioner mod Rusland fra fire til to år og tilføjede en række undtagelser. Dermed blev noget af luften taget ud af de hårde sanktioner, som WADA ellers havde idømt Rusland.

”Det et jeg ærgerlig over. Der er tale om meget alvorlige forhold, og jeg havde håbet, at CAS havde fulgt WADA’s linje hele vejen. Vi bakkede i sin tid også op, om WADA’s afgørelse ” siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF, som også er national olympisk komité i Danmark. Han understreger dog samtidig, at Rusland fortsat rammes hårdt ved som nation at være udelukket fra både de kommende OL-sommer og -vinterlege, PL- og derudover VM’ere i alle idrætter samt at være vært for VM’ere de næste to år