Tjek for doping og cykelmotorer i Tour de France

Den internationale cykelunion har offentliggjort hvilke tiltag, der vil blive udført for at undgå snyd med doping eller teknologi i Tour de France, der indledes lørdag.

Alle ryttere vil blive dopingtestet inden løbet. Under løbet vil der blive foretaget dopingtest af dagens etapevindere og rytteren i den gule førertrøje. Desuden vil der blive testet ud fra viden, der vil opstå og ud fra informationer i rytternes biologisk pas. Alle dopingtest vil blive gemt i 10 år for evt. at kunne blive testet igen.

For at undgå teknologisk snyd vil cykler blive scannet inden starten på hver etape. Etapevinderen, rytterne i førertrøjen og 3-4 tilfældigt udvalgt vil få tjekket deres cykler efter etapen og desuden vil der blive testet ud fra mistænkelige episoder.