Diverse sportTopnyheder

Over 150.000 tilskuere til DM-ugen

DM-ugen 2023 i Aalborg blev en bragende succes. Publikum valfartede til den enorme sportsfest og fejrede dansk idræt og landets bedste atleter i unikke og nytænkende rammer.

DM i bueskydning over vand direkte på havnefronten i Aalborg. DM i stangspring foran et kæmpe publikum. DM i kuglestød på en kæmpe specialbygget scene. DM i billard i et stormagasin. DM i high diving fra Limfjordsbroen. Og vi kunne blive ved.

DM-ugen i Aalborg, der sluttede sent søndag aften med DM i breakdance, samler et væld af danske mesterskaber i én uge i én by, hvor der er gratis adgang til alle aktiviteter. Samtidig sprænger DM-ugen de vante sports- og eventrammer ved at rykke en række af mesterskaberne ud på nyskabende og utraditionelle ’arenaer’, som tiltrækker og involverer publikum. Ligeledes havde arrangørerne fra Aalborg Kommune og Danmarks Idrætsforbund (DIF) i forhold til sidste års DM-uge debut skruet endnu mere op for eventet ved blandt andet at etablere et stort kom-og-prøv område, koncerter og diverse storskærmsløsninger

Publikum tog med kyshånd imod nyskabelserne og præsentationen af de mange forskellige danmarksmesterskaber, og Aalborg Kommune og DIF vurderer, at det samlede tilskuerantal ligger på over 150.000 tilskuere til DM-ugen 2023. Tilskuertallet er en vurdering af besøgende til den officielle åbning onsdag aften, de mange tilskuere langs vejene til cykelløbene, besøgende ude på de mange venues og på tilskuertribunerne på Honnørkajen. 

Danmarks Idræts Forbunds (DIF) formand, Hans Natorp kalder den anden udgave af DM-uge for en ”ubetinget succes”. 

”Vi har i den forgangne uge kåret over 200 danske mesterskaber i 40 forskellige idrætsgrene. Det har været nogle fuldstændigt magiske dage i Aalborg, og det er lykkedes i et stærkt samarbejde med Aalborg Kommune at præsentere et utal af genrer inden for dansk eliteidræt på flotteste vis. Det kræver blod, sved, tårer og et enormt logistisk arbejde at lave et event som dette. Men vores mange forskellige idrætsgrene, foreninger, frivillige, specialforbund og Danmarks bedste atleter fortjener ganske enkelt at blive hyldet, fejret og set. Det har vi i den grad gjort i år, og det fortsætter vi med i de kommende år,” siger Hans Natorp.

Efter to år med DM-ugen i Aalborg, rykker det enorme event næste år til Herning. Derefter i 2025 vender DM-ugen tilbage til Aalborg.