Cykling

Den danske mester med i Lyngbys jubilæumsløb den 1. juni

Michael Mørkøv er en institution i dansk cykelsport. Som landevejsrytter er han blandt andet to gange blevet dansk mester, har vundet en etape i Vuelta a Espana og blev i 2013 nr. to i Paris-Tours. På banen er han to gange blevet verdensmester, og har allerede opnået at blive den rytter, der har kørt flest gange i Par nr. 7 i det københavnske 6-dagesløb.

Den 1. juni kan Michael Mørkøv opleves i centrum af Kongens Lyngby, når Lyngby CC (LCC) afholder et stort anlagt gadeløb for at fejre klubbens 100 års jubilæum. Et oplevelse der uden tvivl bliver specielt for Mørkøv, da det var i netop Lyngby CC, at det hele startede.

“Jeg startede med at cykle i efteråret 1996 netop i Lyngby CC, og både mine forældre og mine brødre har været en aktiv del af klubben i mine ungdomsår. Som min moderklub har LCC altid ligget mit hjerte nær, og jeg er utroligt stolt over at kunne være med til at fejre klubbens 100 års jubilæum som regerende dansk landevejsmester”, forklarer Michael Mørkøv.

Gadeløbet i Kongens Lyngby den 1. juni køres både for børn, for motionister og altså for eliten. Alle har dermed mulighed for at køre cykelløb på en afspærret rute og få en stor cykeloplevelse. Der skal køres på en 3,5 km rundstrækning med start og mål på Lyngby Hovedgade.