Ny dokumentar går tæt på stortalentet Mohamed Daramy

Fra den 24. marts kan danskerne se frem til at komme endnu tættere på F.C. København-spilleren Mohamed Daramy, når en dokumentar på fem afsnit får premiere på F.C. Københavns YouTube kanal. Bag dokumentaren står F.C. København Media i samarbejde med brillefirmaet Christopher Cloos, der har gjort det muligt at få et indblik i et af Danmarks største stjerneskud.

Dagen inden Mohamed Daramy fyldte 18 år, blev Danmarks første kommunale grundlovsceremoni afholdt i Hvidovre. Med til ceremonien var blandt andre Danmarks udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, DBU’s talentudviklingschef Flemming Berg og ikke mindst Mohamed Daramys mor Isata, der skulle have sit officielle danske statsborgerskab. Ceremonien blev en skelsættende dag for ikke bare Daramy-familien, men også hele fodbolddanmark, da Flemming Berg lovede Mohamed Daramy en landsholdsplads.

Disse scener udspiller sig i den nye dokumentar “I Danmark er jeg født”, der udover at sætte fokus på familiens kamp for dansk statsborgerskab også skildrer Mohamed Daramys sportslige voksenskridt og hans første kommercielle partnerskaber. Ifølge Mohammed Daramy har optagelserne både været en spændende og grænseoverskridende proces.

“Det har været spændende og sjovt at lave dokumentaren, og jeg er glad for at fortællingen skildrer at kampen for et statsborgerskab kan være besværlig og ikke helt lige til, men at det kan lade sig gøre, hvis man er vedholdende – for det har min mor været. Fortællingen er i hvert fald autentisk, og jeg er glad for, at F.C. København og Christopher Cloos har været med til at lave dokumentaren, for det har været naturligt hele vejen igennem,” fortæller Mohamed Daramy.

Den unikke fortælling i centrum
Det er samarbejdet mellem det danske brillefirma Christopher Cloos og F.C. København, der har gjort dokumentaren mulig. Stifter af Christopher Cloos Julius Langkilde takkede ja til projektet med F.C København og Daramy, da han så potentialet for at bidrage til spændende fortælling med både et sportsligt og menneskeligt udtryk.

“Mo (Mohamed Daramy) er fodboldspiller, så dokumentaren har sit naturlige udgangspunkt i det. Men den indeholder også en spændende, menneskelig fortælling om et 17-årigt kæmpe talent, der skal til at tage et stort og endeligt skridt ind i de voksnes rækker. Det er ikke altid let, især når en række odds er mod en, og det er lige præcis den fortælling, vi gerne ville være med til at dele. Vi har virkelig respekt for Mo, og synes hans unikke historie er vigtig og inspirerende,” siger Julius Langkilde.

“I Danmark er jeg født” udkommer i fem gratis afsnit på F.C. Københavns YouTube kanal. Det første afsnit får premiere den 24. marts. Hos F.C. København glæder de sig til at invitere alle med ind bag kulisserne.

”Vi vil rigtigt gerne bringe vores fans så tæt på klubben som overhovedet muligt og give dem et åbent og ærligt indblik og en underholdende fortælling. Den her fortælling handler om mere end en ung fodboldspiller, så den rækker også ud over F.C. København-fans og skildrer for os at se en samfundsrelevant problemstilling for en masse unge mennesker. Vi er meget stolte over, at vi i Christopher Cloos har endnu en partner, der ser værdien i at skabe unikt indhold sammen med os, og vi glæder os meget til at vise serien, vi er meget stolte af”, siger Kommunikationschef i F.C. København Jes Mortensen.

Det første afsnit af dokumentarserien udkommer den 24. marts på F.C. Københavns Youtube kanal med over 50.000 abonnenter: https://www.youtube.com/fcktv – efterfølgende udgives et nyt afsnit en gang om ugen fem uger frem.