Litauen nu også mulig arrangør af VM i ishockey

Hviderusland og Minsk har fået frataget deres del af året ishockey-VM. Danmark, Letland og Slovakiet har tidligere meldt sig til at overtage den halvdel af mesterskaber, de nu mangler en arrangør. Men nu har også Litauen meldt sig på banen. Landets minister for sport, Jurgita Siugzdiniene, har sendt et brev til den internationale ishockeyunion, hvor de melder sig klar som arrangør. “Vores land har aldrig været værter for en ishockeykonkurrence på så højt niveau, og det er en historisk chance”, udtaler Jurgita Siugzdiniene ifølge nyhedsbureauet TASS.

Den ene halvdel af VM skal afvikles i Riga i Letland, der er naboland til Litauen.

VM er planlagt til at blive afviklet fra fredag den 21. maj til søndag den 6. juni. Danmark er i gruppe med Rusland, Sverige, Tjekkiet, Schweiz, Slovakiet, Hviderusland og Storbritannien i gruppe A,. I gruppen B er Canada, Finland, USA, Tyskland, Letland, Norge, Italien og Kasakstan med. Sidstnævnte gruppe skal spilles i Riga.