Håb om dansk succes i herresingle ved All England

Den legendariske All England-turnering i badminton spilles i Birmingham 11.-15. marts. De største forhåbninger om et dansk topresultat ligger i herresingle, hvor både Anders Antonsen og Viktor Axelsen hører til blandt forhåndsfavoritterne.

”Viktor Axelsen tabte sidste år en tæt finale i tre sæt til verdensetteren Kento Momota, og han kommer med en frisk sejr fra Spain Masters i bagagen. Sammen med Anders Antonsen er han vores bedste kort i forhold til en topplacering. En All England-titel vil være en kæmpe skalp for dem begge – og for dansk badminton,” siger Jens Meibom, der er sportschef i Badminton Danmark.

Ti danskere har tidligere vundet All England i herresingle. Senest var det Peter Gade, der i 1999 skrev sig ind i historiebøgerne og tog All England-titlen, som hører til blandt de allermest eftertragtede titler inden for badminton.

”All England er verdens ældste turnering og har en unik historie. Hvis du spørger spillerne, hvad de gerne vil måles på, når karrieren er slut, så er det VM, OL og All England. Så stor er den. Derfor er det selvfølgelig også en turnering, vi prioriterer rigtig højt og vægter højt i forhold til træningsplanlægningen,” lyder det fra Jens Meibom.

Race to Tokyo
All England er i år særligt vigtig for de spillere, der kæmper for at kvalificere sig til OL i Tokyo. I badminton er det placeringerne på verdensranglisten den 28. april, som afgør, hvordan OL-billetterne fordeles, og af de tilbageværende turneringer, er All England den, hvor der er flest point på spil.