Dansk E-sportselskab afvikles

Parken Sport & Entertainment og Nordisk Film har på baggrund af en strategisk fokusering besluttet at afvikle det fælles e-sportsselskab, North.

”Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi nu må lukke den dansk baserede e-sportsvirksomhed North, som har sat et flot aftryk i international e-sport,” siger Lars Bo Jeppesen, der er bestyrelsesformand for North og direktør i Parken Sport & Entertainment.

“Vi har afsøgt markedet for at få en eller flere medinvestorer ombord på projektet, men har desværre ikke fundet det rigtige match. Det vil kræve markante fortsatte investeringer at skabe en bæredygtig forretning ude i fremtiden og derfor mener vi, at det eneste ansvarlige for vores samlede forretning er at rette al fokus mod vores kerneforretning i F.C. København, Parken og Lalandia, ligesom Nordisk Film vil fokusere på sine store kerne- og vækstforretninger.”

”Det er stadig usikkert, hvornår en genåbning efter Covid-19 er realistisk, så vi kan få kunderne tilbage. Der er fortsat er potentiale i e-sport og gaming, men tidshorisonten er lang og usikker, og Covid-19 har rykket tidshorisonten yderligere år ud i fremtiden efter vores vurdering, da både esport og sportsbranchen som helhed er hårdt ramt økonomisk,” siger Lars Bo Jeppesen.

F.C. København vil overtage FIFA-delen fra North med henblik på fortsat at være en del af eSuperligaen, mens de øvrige aktiviteter i selskabet vil blive afviklet løbende over den kommende tid.