MotorsportTopnyheder

Utrolig sportshistorie: Døde og blev verdensmester

Jochen Rindt blev blot 28 år. Han fik en tragisk død, og blev efterfølgende verdensmester. En utrolig historie.

Karl Jochen Rundt blev født under Anden Verdenskrig, den 18. april 1942, i tyske Mainz. Hans forældre døde under bombardementet af Tyskland i slutningen af krigen. Derfor voksede han op hos sine bedsteforældre i Graz i Østrig og blev østrigsk statsborger.
Via familiens importvirksomhed fik han interesse for motorsport. Og han fik stor succes bag rattet. Talentet og modet var stort. I 1965 vandt han 24-timers løbet på Le Mans, og han sejrede generet i mange løb i disse år. Specielt triumfen i Le Mans banede vejen til den første Formel 1 kontrakt med Cooper-teamet i 1966. Her fortsatte han den positive udvikling.
I 1970 kørte han for Lotus teamet i den fornemmeste motorløbsserie. Det gjorde han meget succesfuldt med blandt andet at vinde fem af de ni første Grand Prix’er.

Den 5. september var der træning til Grand Prix’et på Monsa-banen i Italien. Og her gik det galt for Rindt. Under nedbremsningen i det berømte Parabolica-sving, knækkede hjulophænget på østrigerens Lotus racer. Bilen blev smadret, der kom hurtigt hjælp til, men Rindts liv stod ikke til at redde.

Der var tre løb tilbage efter løbet på Monza. Den østrigske racekører havde dog samlet point nok til at vinde den samlede løbsserie.

Rindts kone Nina, der i øvrigt var datter af den tidligere finske Formel 1 kører Curt Lincoln, fik overrakt trofæet for Formel 1 sejren i 1979. 

Jochen Rindt er den eneste posthume mester i Formel 1 nogensinde.

I øvrigt mistede hele 3! Formel-1 kørere livet i 1970. New Zealandske Bruce McLaren døde under træning på Goodwood banen i England, og britiske Piers Courage døde ved et uheld i Hollandsk Grand Prix. Og meget paradoksalt var Rindt som ung inspireret af den tyske racerkører Wolfgang von Trips, der også døde på Monsa i et uheld i 1961. Det gjorde han få meter fra hvor Rindt døde!

Husk at købe dine sportsbøger via Sportsbog.dk.