TV 2 køber Strive Sports danske rettigheder

TV 2 køber rettighederne til La Liga, Serie A og Major League Soccer (MLS) fra Strive Sport i Danmark. Købet gælder samtlige kampe fra de spanske, italienske og nordamerikanske ligaer med virkning fra opstarten af den nye sportskanal TV 2 Sport X i januar 2020.

Strive Sport blev lanceret i august 2018 som følge af, at de skandinaviske fodboldfans risikerede at miste både La Liga og Serie A. Strive Sport etablerede sig på rekordtid som den hurtigst voksende streamingtjeneste med fokus på international fodbold. Antallet af abonnenter oversteg på kort tid alle forventninger, og ligaernes popularitet løftede sig til nye højder.

“TV 2 har fulgt det, vi har bygget op med Strive, og jeg er glad for, at de her rettigheder havner på så erfarne hænder. La Liga, Serie A og MLS vil fortsat udvikle sig som en vigtig del af TV 2s satsning med TV 2 Sport X”, siger Kristian Hysén, administrerende direktør for IMG, som driver Strive Sport.

Aftalen løber i 18 måneder frem til slutningen af sæsonen 2020/21. La Liga, Serie A og MLS bliver tilgængeligt på den nye kanal TV 2 Sport X, som lanceres den 4. januar, samt på TV 2 Play.

“Vi har fået en smagsprøve på både La Liga og Serie A i det forgangne år, og vi kan heldigvis konstatere, at vores seere og brugere har taget godt imod tilbuddet. Den seermæssige opbakning til vores dækning af spansk og italiensk fodbold ligger langt højere end seertilslutningen til tidligere spanske og italienske kampe på andre sportskanaler. Derfor er tiden inde til næste træk, hvor vi går all in på de spanske og italienske fodboldligaer”, siger Frederik Lauesen, TV 2s sportschef.

Ligaerne vil blive sendt parallelt på TV 2 og Strive Sport resten af året og en kort periode efter årsskiftet. Eksisterende Strive-kunder bliver tilbudt et fordelagtigt abonnement hos TV 2 i forbindelse med opstarten af den nye sportskanal den 4. januar.