Transferbombe i Tyskland: Mads Mensah skifter klub til sommer

Rygterne svirrede allerede i luften omkring den danske verdensmester, der eftersigende var på udkig efter en ny klub, og nu er det så blevet officielt at Mensah skifter til Flensburg til sommer. 

Mads Mensah Larsen har således skrevet under på en to-årig kontrakt med SG Flensburg-Handewitt, men der skulle være mulighed for at den kontrakt, kan blive forlænget for den danske spiller. 

SG Flensburg-Handewitt havde angiveligt allerede følehornene ude tilbage i 2014, men dengang valgte Mensah i stedet at tage skiftet til Rhein-Neckar Löwen, hvor hans tidligere træner fra Aalborg Håndbold Nicolaj Jacobsen var blevet ansat. Her formåede han blandt andet at vinde det tyske mesterskab to gange. Efter et succesfuldt ophold i den tyske klub, er det dog blevet tid til et nyt eventyr for danskeren, der altså tilslutter sig Flensburg til sommer. Her glæder Flensburg-Handewitt træneren Maik Machulla sig til at kunne råde over Mensah, da han med sin alsidighed kommer til at hjælpe holdet i begge ender af banen.

Den 28-årige spiller startede hans karriere i hjembyen Holbæk, hvor han tørnede ud for Holbæk Håndbold. I 2012 tilsluttede han sig så AG Copenhagen, hvor han i første sæson var med til at vinde det danske mesterskab og nåede til Final Four i Champions League. Efter en kort periode i det københavnske flyttede han sidenhen til Aalborg, hvor hans karriere virkelig tog fart under træner Nikolaj Jacobsen. Her vandt han igen i 2013 det danske mesterskab, men denne gang for Aalborg Håndbold. Mensah havde på dette tidspunkt allerede tiltrukket sig international opmærksomhed, og i 2014 blev han således solgt til verdens stærkeste liga, hvor Rhein-Neckar Löwen blev destinationen.

Det skulle vise sig at være en god beslutning, for det endte som et meget succesfuldt ophold, hvor han vandt det tyske mesterskab to år i træk i 2016 og 2017. Derudover vandt han sammen med Rhein-Neckar Löwen også DHB Cuppen i 2018 ligesom han også hev Super Cuppen hjem tre år i træk fra 2016-2018.

Mads Mensah har desuden haft en særdeles succesfuld landsholdskarriere, hvor han var med til at vinde OL-guld i Rio de Janeiro i 2016. Derudover var han selvfølgelig også en del af holdet, der i januar vandt VM på hjemmebane. Næste mål for den 28-årige dansker bliver nu at vinde EM med Danmark, så han kan kalde sig olympisk mester, verdensmester og europæisk mester på samme tid. Og der skulle være gode muligheder for at det kan ske. Det danske landshold viser nemlig skræmmende styrke for tiden, og kigger vi mod håndbold betting og bookmakere som for eksempel bet365 er de danske drenge med odds 3.40, derfor også favoritter til at vinde guldet, når EM løber af stablen i januar. 

Mads Mensah bliver med hans skifte til Flensburg-Handewitt en del af den store danskerkoloni der allerede befinder sig i klubben, hvor hans landsmænd Lasse Svan Hansen, Simon Hald og Anders Zachariassen allerede spiller. Desuden er landsholdslegenden Lars Christiansen for nyligt blevet en del af den sportslige ledelse i klubben.