Badmintonspiller dansk fanebærer ved European Games. Danmark med i 10 idrætsgrene

Den forsvarende European Games-guldvinder i badminton, Line Kjærsfeldt, skal stå i spidsen for det danske hold og bære dannebrog ved åbningsceremonien i Minsk fredag aften.

800 år og 6 dage efter Dannebrog faldt ned fra himlen i Estland, vil det være at finde i badmintonspilleren Line Kjærsfeldt hænder. Den 25-årige damesinglespiller er udpeget som fanebærer for det danske hold ved fredagens åbningsceremoni, der markerer starten på den anden udgave af European Games (de europæiske olympiske lege).

”Det er en kæmpe ære at skulle gå med det danske flag, og det er noget, som jeg er meget beæret over at få muligheden for. Jeg glæder mig helt vildt,” siger Line Kjærsfeldt.

Åbningsceremonien finder sted på Dinamo Stadion i Minsk, Hviderusland. Ved den første udgave af European Games for fire år siden i Baku vandt Line Kjærsfeldt guld i damesingle, og derfor har European Games en særlig plads i hendes hjerte.

”Jeg har rigtig gode minder fra legene i Baku. Det var en fed tur på alle punkter. Både sportsligt, da jeg vandt guld, men også socialt, for det var virkelig en positiv oplevelse at være sammen med en masse dygtige danske atleter fra andre idrætsgrene. Der var en god nationalfølelse, og det kommer der også til at være i Minsk” siger Line Kjærsfeldt, som også repræsenterede Danmark ved OL i Rio for tre år siden.

Danmark med i 10 idrætsgrene
Der er udtaget 57 danske atleter i 10 forskellige idrætsgrene (atletik, badminton, boksning, bordtennis, bueskydning, judo, kajak, karate, trampolin og skydning).

”Vi har et stærkt dansk hold med, og jeg er overbevist om, at de vil levere nogle gode resultater. Alle atleter har et OL-perspektiv. Nogle i forhold til Tokyo 2020 og andre i forhold til Paris i 2024. I modsætning til sidst, så er OL-kvalifikationen indarbejdet i en række idrætsgrene, og det er med til at højne den sportslige værdi yderligere. Jeg glæder mig virkelig til at følge atleterne i aktion i de kommende uger,” siger Jakob Ovesen.