IOC præsident: Klimaforandringer giver problemer med at finde OL-arrangører

Præsidenten for den internationale olympiske komite, Thomas Bach, har ved en tale i Schweiz sammenkoblet klimaforandringer med det faktum, at det er blevet svære for IOC at finde arrangører af Vinter-OL. “Med de klimatiske ændringer har vi specielt i Europa nu færre kandidater”, udtalte Bach, der også peger på at flere skiresorter investerer mere og mere i sommeraktiviteter. “En svimmingpool kan du lave alle steder, men et bjerg til skiløb er lidt mere svært”.

OL 2022 skal afholdes i Beijing. Der er lige nu, efter flere har trukket sig, tre kandidater til OL 2016. Og alle disse bud har udfordringer Canadiske Calgary venter at trække sig, Stockholm i Sverige har manglende politik opbakning, mens et italiensk bud fra Milano og Cortina D’Ampezzo stadig mangler opbakning fra den italienske stat.