Viktor Axelsen nomineret til Årets Sportsnavn

Badmintonspiller Victor Axelson er den tredje nominerede til Årets Sportsnavn 2020. Tidligere er fodboldspiller Pernille Haarder og banelandsholdet i cykling nomineret.

For første gang i 20 år vandt en dansker i 2020 titlen i herresingle ved badmintonturneringen All England. Med armene over hovedet og tårerne løbende ned ad kinderne lod Viktor Axelsen sig hylde i Birmingham Arena, efter han med de overbevisende cifre 21-13 21-14 havde slået den førsteseede Chou Tien Chen fra Taiwan i finalen.

Triumfen bliver nu kvitteret med en nominering til Danmarks fornemmeste idrætspris ’Årets Sportsnavn’, der uddeles i samarbejde mellem Danmarks Idræts Forbund (DIF) og Team Danmark.

“Som atlet er det klart en af de største anerkendelser, man overhovedet kan få, så jeg er selvfølgelig meget stolt og beæret over at være blevet nomineret. Det er med til fremadrettet at give mig endnu mere blod på tanden. At vinde All England var en drengedrøm, der gik i opfyldelse. Følelserne sad og sidder uden på tøjet, når al den hårde træning og al den tid, jeg har brugt i hallerne, forløses. Det har været et meget specielt år, men jeg vil nok altid se tilbage på 2020 med gode minder om de nye titler”, udtaler Axelsen.

I 2020 vandt Viktor Axelsen desuden EM for hold med Danmark, tabte finalen i Malaysia Masters til verdens nummer et, Momota, og nåede semifinalen i Indonesia Masters, før badmintonverdenen ’lukkede ned’ på grund af coronaen.

Det er 30. gang, at Årets Sportsnavn uddeles.