Trump: Nordkorea reddede OL i Pyeongchang

Ifølge flere medier har USAs præsident Donald Pyeongchang udtalt at Nordkorea reddede vinter-OL 2018, der blev afviklet i sydkoreanske Pyeongchang, fra at blive en stor fiasko.
“De kom til OL, de tog et OL som var ved at blive en massiv fiasko, og som måske ikke engang var åbnet, og de gjorde det til en stor succes ved at gå med til at deltage”, har Trumph udtalt på et pressemøde ifølge Insidethegamez.net, og henviser til den atomkrise, der har været på den koeanske halvø.

22 atleter fra Nordkorea deltog i Pyeongchang.

Nordkorea opstod oprindelig i 1950, da Korea blev opdelt i to zoner, hvoraf Sovjetunionen administrerede den nordlige zone og USA den sydlige zone. I 1950 angreb Nordkorea Sydkorea og Koreakrigen var en realitet. Da krigen sluttede tre år senere, forblev grænsen nærmest uændret. De to lande har endnu ikke underskrevet en fredstraktat.