Kan E-sport komme med til OL?

E-Sport tordner frem alle steder disse år. Det er anslået at der findes 300 millioner fans af E-sport i verden, hvilket gør den til en af verdens mest populære sportsgrene. Det store spørgsmål er nu om E-sport kan komme med på det olympiske program. Den internationale olympiske komite (IOC) har allerede gjort øvelser til at lære sporten at kende, og der diskuteres allerede om E-sport skal inkluderes som en medaljesport eller evt. have sin egen afdeling i stil med Paralympics. Sidstnævnte kunne være med egne regler, men stadig under paraplyen af IOC.

En af udfordringerne for E-sport er dog en holdning hos IOCs præsident, Thomas Bach, om at IOC ikke kan have en sport der promoverer vold, som en række skydespil gør, under det olympiske program. Et anden aspekt er om E-sport er fysisk nok udfordrende til at blive en del af det olympiske program. Så der kan være lang vej for E-sport ind i den olympiske familie.