Motion

For få sportsudøvere får tilset deres skader i tide

Alt for mange danskere oplever årligt at blive udsat for skader, der kommer som følge af sportsaktiviteter af højt niveau. Disse sportsskader kan rangere forskelligt i smertegrad, og nogle gange kan man opdage dem sent i forløbet. Uanset hvad, gælder det om at få tilset sine symptomer, så snart man oplever de første tegn på dem. 

Det er nemlig en udbredt tendens, at sportsudøvere ikke får tilset deres skader i tide, men i stedet udsætter kroppen for endnu større belastning og altså ligeledes forårsager endnu større skade på smerterne. 

Men hvem går man til, når man oplever stor smerte i forbindelse med udøvelsen af en sportsgren? Og hvilke typiske sportsskader går igen, som man med fordel kan være særligt opmærksom på? 

Dette skal vi kigge nærmere på i følgende skriv, hvor vi sætter fokus på anvendelsen af de osteopatiske helhedsorienterede principper til behandling af sportsskader. 

Osteopati anvendes i stor stil til sportsskader 

Mange atleter vælger at tage kontakt til deres lokale osteopat for at få tilset de symptomer, de måtte have pådraget sig.

Osteopati er i denne forbindelse en behandlingsform, der effektivt kan behandle skader ud fra et helhedsorienteret perspektiv, der ikke udelukkende fokuserer på at symptombehandle, men i lige så høj grad at behandle de omkringliggende systemer i kroppen, der har haft indflydelse på skaden. 

Dette gøres med formålet om at korrigere de steder af kroppen, der har haft indvirken på skaden og på samme tid korrigere kroppens selvhelingsmekanismer, for dermed at sikre en så effektfuld behandling som muligt. 

Netop af denne grund er der mange atleter, der vælger at kontakte deres lokale osteopat simpelthen for at opnå helhedsorienterede effekter frem for at risikere at pådrage sig flere skader i samme område.

Effektiv behandling af hele kroppen

Osteopati er en landsdækkende behandlingsform, der findes i mange af de større danske byer. Er man eksempelvis bosat i Midtjylland kan man således tage kontakt til en osteopat i Herning, der kan være behjælpelig med de sportsskader, der måtte være tale om. 

Til en konsultation ved en osteopat vil man først og fremmest blive spurgt ind til historikken omkring symptomerne og således give behandleren relevante informationer til den videre behandling. 

Uanset om det måtte være osteopati i Herning eller i hvilken som helst anden by, kan man forvente at behandlingen som nævnt vil tage udgangspunkt i hele kroppen og de systemer, der gør sig gældende for den pågældende skade. 

Dermed kan man sagtens opleve, at ens symptomer vil blive behandlet ved, at de omkringliggende systemer og netværk i kroppen vil blive tilset. 

Rådgivning der gør en forskel

Efter en osteopatisk behandling vil man få relevant rådgivning og vejledning med på vejen, der skal sørge for at holde behandlingens effekter ved lige. Det er her vigtigt at være opmærksom på, hvilke konkrete råd den enkelte osteopat kan give med og således følge dem for at opnå så maksimal en effekt som muligt. 

Sportsskader bør altid behandles korrekt og ikke mindst i rette tid, før de udvikler sig og kan risikere at hæmme atleten yderligere i at udøve sin sportsgren.