Motion

Kom i god form nemt og få forøget selvværd

De fleste danskere har prøvet at have et nytårsforsæt, der indebærer at komme i god form, tabe nogle ekstra kilo eller generelt bare have forøget fokus på sundhed. Dette er meget normalt, og det er med god grund, at så mange mennesker vælger netop at bestræbe disse ting. Ikke nok med at det kan gøre én gladere på et generelt plan, kan det nemlig også styrke ens selvværd og selvtillid i rigtig høj grad.

Træning er godt for alt

Træning kan være utrolig svært at overskue til tider, men man kommer ikke udenom, at en hverdag med indlagte træningspas, er rigtig godt for alle. Det styrker nemlig musklerne i kroppen så vi bliver stærkere, udløser endorfiner så vi får et bedre velvære og kan være et ganske udmærket pusterum, hvor travlheden og hverdagen lægges på hylden for en kort stund. Det er derfor meget indlysende, at med en stærkere krop og stærkere psyke, kan hverdagen blive nemmere at overskue og overskuddet kan være mere ligetil. På denne måde kan træning være med til at styrke selvværdet, og være godt for både dig og alle dem omkring dig. 

Mange muligheder for at gøre træning sjovt

Men træning kan til tider være svært at få svunget sig op til. For efter en lang arbejdsdag er det oplagt lige at tage en enkelt time på sofaen, inden aftensmaden skal laves og det bliver rigtig aften. Og har man først sat sig i sofaen kan det være svært at komme op igen. Men der er mange muligheder, der kan hjælpe en med at gøre træning sjovere og dermed mere overkommelig. For eksempel kan det være en god løsning at finde en at træne med. Med en træningsmakker kan træning kombineres med et socialt aspekt, og da man har en at stå til regnskab overfor, kan man være mere tilbøjelig til rent faktisk at løfte numsen fra sofaen og komme afsted. Mange danskere har også valgt den løsning, at eksempelvis købe en crosstrainer til stuen. Placerer man denne foran fjernsynet kan man egentlig slå hjernen fra og lade kroppen gøre arbejdet, samtidig med at man får den tv-tid, man også ville have hvis man sad på sofaen. Her kan et løbebånd naturligvis også bruges, men crosstraineren er ufatteligt oplagt. Med crosstraineren skal man nemlig ikke være bange for at snuble, træde forkert eller falde af. Man kan dermed se sin yndlingsserie og lade hjernen slappe af, mens kroppen rører sig.