Grøn trøje nr. 126 til Peter Sagan

Slovakiske Peter Sagan er et begreb og en superstjerne i international cykelsport. Han er allerede historisk ved at have vundet pointkonkurrencen i Tour de France syv gange, hvilket er rekord. På mandagens tredje etape i årets Tour fik han ikke timet spurten helt optimalt, men via en femteplads kørte Bora-hansgrohe rytteren sig alligevel i løbets grønne pointtrøje. “Vi fik sat spurten for tidlig igang, og 150 meter fra målstregen, blev jeg overhalet fra højre. Men jeg er stadig glad for den grønne trøje. Den er rar at køre i, og jeg vil gøre mit bedste for at bevare den hele vejen til Paris”, udtalte Peter Sagan efter etapen.

Når han tirsdag iklæder sig Tour’en grønne pointtrøje bliver det for 126. gang. Første gang var efter første etape i 2012. Slovakkens evne til både at gøre sig i udbrud, og dermed kunne vinde point i de indlagte spurter på etaperne samt hans hurtighed gør ham som skabt til pointkonkurrencen i verdens største cykelløb.

Sagan har vundet hvert år siden 2012 dog minus 2017, hvor han blev taget ud af løbet efter et dramatisk sammenstød med Mark Cavendish.

Efter årets første tre etaper fører Sagan pointkonkurrencen md 79 point. Norske Alexander Kristoff er nr. to med 77 point, mens irske Sam Bennett er nr. tre med 74 point.