Per Røntved var udset til at blive Kejserens afløser. Dette satte en paparazzifotograf en stopper for

I den nye fodboldbog, Per Røntved – Det gyldne venstreben, kan man blandt andet læse historien om at den danske fodboldstjerne var udset til at skulle afløse legendariske Franz Beckenbauer i Bayern München.

Beckenbauer skiftede i 1977 til amerikanske New York Cosmos, og Bayern München skulle finde en afløser. Den sydtyske klub forhandlede med Werder Bremen om at købe Røntved fri. Bremen forlangte en million mark, men Bayern München var kun villige til at betale et sted mellem 800.000 og 900.000.

På et tidspunkt foregik forhandlingerne i lufthavnen i Bremen. Her ringede en ansat dog til en paparazzifotograf. Fotografen afbrød forhandlingerne, og disse blev aldrig siden genoptaget.

Bogen Per Røntved – Det gyldne venstreben udkom i oktober 2019.