Dansk fodboldspiller udsat for rascisme

Den danske Huddersfield-spiller Philip Billing er på de sociale medier blevet udsat for racisme.

”Leave our fucking club I never want to see you in a town kit ever again you useless wanna be black donkey”, lød en besked der er sent til Billing på et socialt medie.

Beskeden vækker harmer hos Spillerforeningens direktør, Mads Øland. “Det er helt horribelt, at man skal udsættes for diskriminerende beskeder, fordi man lever af at spille fodbold. Det hører ingen steder hjemme. Det er helt og aldeles uacceptabelt”, fastslår Mads Øland.

Philip Billing er langt fra den første fodboldspiller, der udsættes for racisme. Og han er sikkert heller ikke den sidste. Tidligere har Billings danske klubkammerat Mathias Zanka Jørgensen oplevet noget lignende. Dengang valgte Mathias Zanka Jørgensen – præcis som Philip Billing – at gøre opmærksom på beskederne på de sociale medier.