Vinder Wozniacki sin anden Grand Slam i 2019?

Caroline Wozniacki åbnede 2019 med en sikker sejr i Auckland, New Zealand. Men hvad venter der ellers den danske tennisdronning i løbet af året? Vi ser her på Wozniackis vinderchancer i de fire store Grand Slam-turneringer. 

I 2016 overvejede den danske tennisspiller at gå på pension. Men heldigvis for os og hende valgte hun at spille yderligere nogle år, og har lovet at hun i hvert fald spiller 2019 med. Wozniacki indledte sæsonen i med en sikker sejr over tyskeren Laura Siegemund i første runde den 3. januar. Selvom hun ikke kom så overbevisende fra start, vandt hun med de sikre cifre 6-3, 6-2. Tyskeren har været ude med en knæskade siden 2017 og var kun tilmeldt som en såkaldt “lucky loser”, da hun tabte sin kvalifikationskamp søndag og var med på et afbud.

Første store Grand Slam-turnering i WTA-touren er Australian Open, hvor Caroline Wozniacki faktisk er forsvarende mester, da hun sidste år vandt karrierens første Grand Slam titel. I år giver Wozniacki odds 17.00 på sportsvæddelmål hos bet365 som vinder, mens favoritten er ærkerivalen Serena Williams, som giver sølle 5.00 odds. 

French Open eller Wimbledon?
Næste store udfordring er i maj måned, hvor French Open løber af staben. French Open må ikke siges at være et sted, hvor Wozniacki har hentet sine største sejr hjem. Men faktisk var 2018 året, hvor hun hev sit bedste resultat hjem i sin karriere med kvalifikationen til 4. runde, hvorefter hun dog måtte kapitulere til russiske Daria Kasatkina. Alligevel er statistikken ikke på Wozniackis side, og det er nok ikke her, hun skal satse på at hive en ny Grand Slam titel hjem med hele odds 26.00 hos bet365 på hende som vinder. Også fordi French Open spilles på grus, som ikke er tennisspillerens favoritunderlag. En smule bedre ser det ud med hensyn til Wimbledon. Caroline Wozniacki udtalte selv til hjemmesiden tennisworldusa.org i 2018, at det var hendes drøm at vinde Wimbledon. 

“Jeg synes, at jeg spiller fantastisk på græs, så jeg kan ikke se hvorfor (jeg ikke skulle kunne vinde). Jeg tror, at hvis der er en af Grand Slam-titlerne, jeg har den mindste chance for at vinde, er det French Open. Men jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skulle vinde Wimbledon, US Open eller Australien Open”, udtalte hun. 


Foto: Skeeze, Pixabay

Kan hun vinde US Open?
Årets sidste Grand Slam skal vi helt hen i august for at finde. Caroline Wozniacki giver her samme odds som hende som vinder af Wimbledon. Men endnu engang er det hendes evige rival Serena Williams, der står som klar favorit. Men Wozniacki sluttede lidt svagt af i efteråret 2018 og måtte forlade US Open allerede i 2. runde. 

Der er ingen tvivl om, at tennisspilleren har ambitionerne på sin side, men det kommende år må vise, om talentet også rækker til at hive endnu en Grand Slam titel hjem. Wozniacki har tidligere udtalt, at en af hendes ambitioner er at vinde 1. pladsen på verdensranglisten tilbage. Og skulle ingen af de to største ambitioner lykkes, mon ikke det lykkes hende at hive en titel hjem i en af de øvrige WTA-turneringer?