HåndboldSportspriserTopnyheder

Herre håndboldlandsholdet tredje finaledeltager til Årets Sportsnavn

Herrelandsholdet i håndbold gør Jonas Vingegaard og Viktor Axelsen selskab i finalen om at blive DIF, Team Danmark og Salling Groups Årets Sportsnavn 2023. Vinderen af Danmarks største sportspris kåres ved SPORT 2023 6. januar 2024.

Det danske herrelandshold i håndbold var suverænt spillende i begyndelsen af 2023 og fik velfortjent hængt VM-guldmedaljerne om halsen den 29. januar i Stockholm. En finale der blev vundet 34-29 over de senere års ærkerivaler fra Frankrig.

Det er tredje gang i træk, at danskerne kan kalde sig verdensmestre. Dermed blev der skrevet håndboldverdenshistorie i den svenske hovedstad, da det er første gang nogensinde, at et håndboldlandshold på herresiden vinder VM tre gange i træk.

Ud over rekorden i flest vundne VM-guldmedaljer i streg, satte det danske hold også rekord i længste stime som ubesejret ved VM med hele 27 sejre – og hertil kan det tilføjes, at det danske herrelandshold også er ubesejret i hele 2023.

Derfor er herrelandsholdet i håndbold blandt de tre nominerede til Årets Sportsnavn 2023. En pris, der uddeles i et samarbejde mellem DIF, Team Danmark og Salling Group.