Danske badmintonstjerner udtaget til OL

Dbadmintonspilleren Poul-Erik Høyer kastede sig grædende til jorden og rev sin ellers nydelige poloshirt i stykker efter at have vundet OL-semifinalen i badminton i 1996 over indonesiske Heryanto Arbi, så leverede han i et af de mest ikoniske øjeblikke i dansk olympisk historie.

Siden dengang har der været masser af store danske olympiske præstationer på banen, og nu til det kommende OL i Tokyo er nutidens danske badmintonspillere også klar til at levere store OL-øjeblikke. DIF, der er Danmarks Olympiske Komité, har således udtaget ni spillere til De Olympiske Lege i Tokyo 2021.

De ni spillere er:
Mia Blichfeldt, (damesingle)
Anders Antonsen, (herresingle)
Viktor Axelsen, (herresingle)
Sara Thygesen og Maiken Fruergaard, (damedouble)
Anders Skaarup Rasmussen og Kim Astrup, (herredouble)
Alexandra Bøje og Mathias Christiansen, (mixeddouble)

For otte ud af ni deltagere, gælder det, at de er OL-debutanter. Eneste spiller, der tidligere har repræsenteret Danmark ved OL, er Viktor Axelsen, som vandt OL-bronze i Rio 2016.

”OL i Tokyo bliver en stor og anderledes oplevelse for såvel mig personligt som for hele vores hold, og jeg glæder mig enormt til at repræsentere Danmark og hele det danske olympiske hold. De olympiske ringe giver en helt fantastisk stemning og atmosfære under turneringen, men når man står på banen og skal levere resultater, så handler det selvfølgelig om at kunne koble hjernen lidt fra al den olympiske ’hype’, når det gælder,” siger Viktor Axelsen og fortsætter:

”Sportsligt sigter jeg højt, og jeg er klar til at forsøge at forbedre mit bronzeresultat fra Rio 2016,” siger Viktor Axelsen.