EM-trofæet genbesøger København

Lange billetkøer, folkejubel og national stolthed fyldte det danske land, da Danmark blev valgt som medværter til Europamesterskabet i fodbold i 2020. Siden har Covid-19 skabt usikkerhed om værtskabet, men EM-bolden kommer til at rulle i Parken, selvom det stadig er uvist, hvor stor en folkefest vi kan forvente. Optakten og første markering af Danmarks værtskab sker ikke desto mindre d. 11. maj, når det legendariske EM-trofæ besøger København.

Sammen med en række europæiske lande er Danmark udvalgt som værtsland for Europamesterskabet i fodbold til juni. I sommeren 1992 med Danmarks epokegørende og euforiske EM-guldmedalje blev Henri-Delaunay trofæet vist frem til tusinder af fejrende danskere på Rådhuspladsen. D.en11. maj begynder optakten for alvor til EM, når trofæet kommer tilbage til København som del af UEFA’s officielle tour i samarbejde med Volkswagen, der er hovedsponsor af slutrunden.

En del af fremvisningen af trofæet kommer til at foregå på taget af elbilen, Volkswagen ID.3, som er blevet ombygget til lejligheden med en glasmontre på taget.

”Vi er rigtigt stolte af vores samarbejde med UEFA, hvor vi står for mobilitet og transport i forbindelse med slutrunden. ID.3 er vores seneste bud på en moderne elbil og taler direkte ind i mere bæredygtige løsninger, som også UEFA arbejder målrettet hen mod. Derfor er vi glade for både at være en del af trofækørslen, men også indgå som en central brik i transporten under slutrunden,” siger Mads Nør Lauvring, adm. direktør i Volkswagen Danmark.

Trofæet skal i løbet af dagen besøge både Cirkelbroen, inden den fortsætter videre ind til Rådhuspladsen. Markeringen af optakten til slutrunden sker kun et par uger efter, at de danske fodboldfans kunne ånde lettet op, da UEFA genbekræftede Danmarks værtsskab. Det bliver dog ikke alle danskere, der har været så heldige at anskaffe billettere til Parken, som får lov til at opleve kampene på tribunen. Covid-19 kommer nemlig til at sætte begrænsninger på tilskuertallet. 

”Som mange andre fodboldsfans kan vi I Danmark ånde nogenlunde lettet op. Fodbolden kommer til at rulle i Danmark ved Europamesterskabet, men vi må så se på, hvor meget folkefest den globale pandemi tillader os at holde. Der er ingen tvivl om, vi har brug for et samlingspunkt efter et specielt år. Årets tema i slutrunden handler om at bygge broer, og vi glæder os til hylde fællesskabet mellem nationer og kulturer,” siger Mads Nør Lauvring. 

Om Trophy Tour 
For første gang nogensinde er EM-slutrundens værtskab delt ud over 11 lande. Derfor skal EM-trofæet også transporteres rundt i København, hvor fire EM-kampe skal spilles i løbet af juni. Trofæet skal først på dagen en tur forbi Cirkelbroen på Christianshavn, inden det over middag drager mod Rådhuspladsen.