Ny bog om Lyngby Boldklub: Blåt blod

Den 30. marts var det 100 år siden. Lyngby Boldklub blev stiftet af 30 entusiastiske unge mennesker fra fodboldafdelingen af Lyngby Idrætsforening. I den forbindelse er udkommet bogen Blåt blod skrevet af journalist Johan Lyngholm-Bjerge

I bogen tages læseren med på en begivenhedsrig fodboldrejse, der foldes ud på baggrund af omfattende historisk arkivmateriale og interviews med en række centrale personer, der alle har bidraget til klubbens historie.

Det er fortællingen om op- og nedture, triumfer og skandaler og millioner, der pludselig forsvandt og efterlod klubben i en dræbende konkurs.

Men det er også historien om de ildsjæle, der ligesom for 100 år siden gik sammen og førte klubben videre, da det så sortest ud. Om sammenhold, opportunisme og troen på ungdommen.

Den nuværende landstræner, Kasper Hjulmand, har skrevet forord til bogen, der har den anbefalet pris kr. 299-, og kan købes i de fleste online boghandlere.

“I den tid jeg var i Lyngby, var det ikke stedet med de bedste baner. Klubhuset lignerstadig sig selv, og det har det i øvrigt gjort længe. Man har ofte skullet kæmpe for hver en krone, og det er også derfor, Lyngby har været tvunget til at konkurrere påtalentudvikling. Det er ikke Lyngbys trænere, der tjener flest penge hverken i ungdomssektoreneller på førsteholdet, men de brænder for det, de gør, og de brugeren masse timer på selv at blive dygtigere og gøre noget for andre.”, skriver Kasper Hjulmand blandt andet.

Bogen er på 240 sider og med hard back, koster kr. 299,- og kan blandt andet købes via CyclingWorldshop.dk på dette link.