Canada og Sverige de største favoritter til ishockey VM 2019

Sidste år var Danmark værter for et imponerende succesfyldt ishockey VM i henholdsvis Royal Arena i København og Boxen i Herning. Nu begynder ishockeyverden at rette øjnene mod VM 2019. Dette mesterskaber skal skal afvikles i Slovakiet, Bratislava (Gruppe B) og Kosice (Gruppe A) fra den 10. til 26. maj.

Danmark er placeret i i Gruppe A med Canada, USA, Finland, Tyskland, Slovakiet, Frankrig og Storbritannien. I Gruppe B spiller Sverige, Rusland, Tjekkiet, Schweiz, Norge, Letland, Østrig og Italien. Sidstnævnte er nyoprykket sammen med Storbritannien. Korea og Hviderusland rykkede ud af A-gruppen efter VM i Danmark. The Steel Arena i Kosice kan rumme 8.347 tilskuere til ishockey. Ondrej Nepela Arena i Bratislava kan rumme 10.040 tilskuere til ishockey.

De fleste bookmakere peger på de forsvarende mestre fra Sverige men også Canada og Rusland som favoritter til at løbe med titlen som verdensmester i ishockey 2019. Sidste års finaledeltager Schweiz er hos de fleste bookmakere et stykke længere nede på listen af favoritter, men Danmark er lidt under midten på listen af mulige vindere. De fleste bookmakere er enige om at det bliver sværest for Østrig, Italien og Storbritannen at blive verdensmester. Vi du vinde penge på ishockey-VM, så spil her.

Sverige er i øvrigt nationen, der har vundet flest VM-medaljer i ishockey. Guldmedaljen sidste år i København var de blå/gules 44 VM-medalje. Mesterskabet var nr. 11 i rækken. På sidstnævnte rangliste er Canada fortsat bedst med 20 verdensmesterskaber. Sovjetunionen er noteret for 19 mesterskaber og Rusland for fem af slagsen. Tjekkoslovakiet har vundet VM seks gang og Tjekkiet ligeledes 6 gange. Finland har to titler og Slovakiet en enkel. Bemærkelsesværdig er USA kun blevet verdensmestre i ishockey en gang, og dette helt tilbage i 1933!