Overskud hos Danmarks Cykle Union

For andet år i træk leverer Danmarks Cykle Union et imponerende stærkt regnskab og gentager et overskud på 1,26 millioner kroner – samtidig er hele milliongælden til DIF afviklet, og for første gang i flere år er der positiv egenkapital.

2018 blev et af de sportsligt største år for dansk cykling nogensinde. Både i landsholdssammenhæng og på teamniveau har danske ryttere skabt internationale topresultater på stribe – og oveni har Danmarks Cykle Union formået at levere endnu et overvældende positivt årsregnskab.

Danmarks Cykle Union kommer ud af 2018 med et driftsoverskud på 1,26 millioner kroner, hvor indbetalingerne til DCU’s genopretningsfond udgør knap 700.000. Formand Henrik Jess Jensen glæder sig over, at dansk cykelsport nu for alvor kan se fremad, og takker medlemmerne, der har bakket op om genopretningsplanen:

“Danmarks Cykle Union har rejst sig på rekordtid og løftet sig ud af den meget alvorlige situation, vi var i. Det har kun været muligt at bringe DCU tilbage i lyset så hurtigt, fordi medlemmerne og klubberne har stået sammen og støttet genopretningen, og det er den bedrift, jeg er allermest stolt af som formand”, siger Henrik Jess Jensen.

Formanden peger også på, at hele organisationen har taget ansvar og har del i den positive udvikling, og selvom der er god grund til både at være glade og stolte, minder han om, at der stadig er et stykke arbejde at gøre, og at historien kalder på ydmyghed og rettidig omhu:

“Vi skal fortsætte den økonomisk ansvarlige kurs, og det er vores ønske at fastholde genopretningsfonden, indtil vi har opnået en egenkapital på tre millioner kroner. Det er vores pligt at sikre, at vi som klubbernes forbund står på et solidt fundament, så vi kan levere den bedste service og udvikle de bedste tilbud til medlemmerne, og det er vores næste store indsatsområde at give både bredden og eliten endnu bedre vilkår og oplevelser”, fastslår Henrik Jess Jensen.

For Henrik Jess Jensen er det helt afgørende at vise medlemmer, ryttere og frivillige i Danmarks Cykle Union, at deres indsats gør en forskel. Han understreger, at det netop er det store fællesskab, der gør organisationen stærk og attraktiv at være en del af og samarbejde med – og at det er nøglen til en positiv bundlinje både økonomisk og sportsligt:

“Vi oplever stor og positiv interesse for at indgå partnerskaber med Danmarks Cykle Union, og det er vigtigt for os at sende et signal om, at vi er et professionelt forbund med styr på både det økonomiske, sportslige, organisatoriske og værdimæssige. Og vi skylder ikke kun medlemmerne og de mange fantastiske ambassadører for dansk cykelsport ude i verden en stor tak, men også at påtage os ansvaret for at give så meget som overhovedet muligt tilbage. Dansk cykelsport er i begyndelsen af en guldalder, og vi glæder os til de kommende år”, slutter Danmarks Cykle Unions formand.