Olympiske lege

Atletik-kvartet udtaget til OL i Paris

Atletikranglisterne er gjort op, og resultatet er, at fire atleter skal repræsentere Danmark i atletik til OL. Atleterne er udtaget af DIF (Danmarks Olympiske Komité) på baggrund af en indstilling fra Dansk Atletik Forbund, og de er:

  • Ida Karstoft, 200 meter
  • Simon Hansen, 100 meter
  • Katrine Koch Jacobsen, hammerkast
  • Lisa Brix Pedersen, diskoskast

Ida Karstoft, der allerede repræsenterede Danmark ved OL i Tokyo i 4 x 100 meter stafet, skal i Paris konkurrere individuelt på 200 meter-distancen. Dermed skriver hun dansk OL-historie, da hun bliver den første danske kvinde til at konkurrere i den disciplin. Også i hammerkast bliver der skrevet et nyt dansk OL-kapitel, da Katrine Koch Jacobsen også bliver den første kvinde i den disciplin, der skal til OL.

OL-debutanten Lisa Brix Pedersen repræsenter Danmark diskoskast, mens sprinteren, Simon Hansen, der for nylig satte ny dansk rekord på 100 meter med tiden 10,11 sekunder og ligesom Ida Karstoft var med på sprintstafetten I Tokyo, skal til sit andet OL

”Det er en af mine største drømme at komme til OL på 100 meter, og jeg glæder mig utrolig meget til at komme til Paris i den bedste version af mig selv. Jeg ser frem til at realisere en drøm og forhåbentligt endnu en gang overgå mig selv. For det er jeg sikker på, at jeg kan,” siger Simon Hansen.

DIF’s OL-chef de mission, Søren Simonsen, glæder sig over at kunne sende de fire atleter afsted til Paris.

”Atletik har en helt særlig status ved OL, og jeg glæder mig over, at vi endnu engang har danskere kvalificeret. Det har ikke været en nem vej mod OL for dansk atletik. Alligevel synes jeg, vi stiller op med nogle konkurrencedygtige atleter i de discipliner, vi er med i. Jeg glæder mig meget til at følge dem alle på det olympiske stadion i Paris.”