Olympiske lege

Danmark sigter efter 9-11 medaljer til OL i Paris

Forventningerne til den danske medaljehøst til OL i Paris har fået et nøk opad sammenlignet med målsætningen til det seneste OL.

Der er store forventninger til et flot OL for de danske atleter, når de om en måned kæmper om medaljer i Paris. DIF og Team Danmark har fastsat en resultatmålsætning på 9-11 medaljer. Medaljerne forventes blandt andet at blive vundet i cykling, håndbold, sejlsport, kajak, badminton og dressur.

På grund af konkurrenceplanen kan vi forvente, at de fleste medaljer vil blive vundet i den sidste uge af OL, og derfor skal man ikke blive bekymret, hvis det ikke regner med danske medaljer i den første uge af legene, forklarer Søren Simonsen, chef de mission for det danske OL-hold.

”OL er tilbage i Europa, tæt på Danmark og i samme tidszone, så vi håber og tror, at Paris kommer til at danne ramme om en OL-fest med stor dansk opbakning. Vi tager til Paris med et meget stærkt dansk OL-hold, som kan blande sig blandt de bedste i flere sportsgrene. Derfor er medaljemålsætningen også sat på et højt niveau sammenlignet med tidligere mål, men vi skal turde være ambitiøse og drømme stort, og det gør vi sammen med atleter og forbund. Derfor tør vi godt at melde en resultatmålsætning ud på 9-11 OL-medaljer,” siger Søren Simonsen.

Udover medaljemålsætning er ambitionen, at Danmark vil placere sig i top fem blandt nationer under 10 mio. indbyggere og top-25 blandt alle nationer på nationsranglisten.

OL starter med åbningsceremonien den 26. juli, og flammen slukkes den 11. august. Det danske OL-hold forventes at bestå af cirka 125 atleter