Olympiske legeTopnyheder

16-årig skateboarder udtaget til OL

Det blot 16-årige skateboard-talent, Viktor Solmunde, sikrede sig med en samlet 10.-plads i OL-kvalifikationen en plads til OL i disciplinen Park. Nu har DIF, som er Danmarks Olympiske Komité, officielt udtaget Viktor Solmunde til legene i Paris.

”Det er helt uvirkeligt at skulle til OL. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg så Rune Glifberg til OL i Tokyo for tre år siden. Vi har kørt sammen og konkurreret mod hinanden, og så har han også hjulpet mig og coachet mig gennem OL-kvalifikationen, så det er ret specielt. Jeg lever jo min drøm fuldt ud lige nu. Jeg glæder mig helt vildt, og jeg har et mål om at komme blandt de otte bedste og gå i finalen i Paris,” siger Viktor Solmunde.

Viktor Solmunde er en del af det danske skateboardlandshold under Rullesport Danmark, som blev oprettet i forbindelse med, at Rune Glifberg deltog ved OL i Tokyo i 2021. Glifberg er i dag fungerende landstræner og træner for Viktor Solmunde frem mod OL.

Skateboarding er delt op i disciplinerne street og park. Street er en konkurrence om at kunne lave de bedste løb i specieldesignet areal med rails, stairs og mange andre objekter. I Park skates der i specieldesignede bowls med elementer, der minder om ramper og quarterpipes. Ved OL deltager Viktor Solmunde i disciplinen park, som afvikles 6. – 7. august i centrum af Paris.

Viktor blev nr. 7 ved det sidste kvalifikationsstævne i Ungarn 23. juni og slutter dermed på en samlet 10. plads i OL-kvalifikationen, hvor de 22 bedste er videre til legene i Paris.