HåndboldOlympiske legeTopnyheder

Håndboldherrerne udtaget til OL i Paris

Dansk håndbold er fyldt med gyldne olympiske præstationer, og på herrefronten mindes de fleste den storslåede guldmedalje ved OL i Rio 2016, og de intense kampe ved OL i Tokyo, hvor det blev til sølv. Nu står de danske håndboldherrer igen klar til at samle nationen foran skærmene til OL i Paris.

DIF, der er olympisk komité i Danmark, har på baggrund af en indstilling fra DanskHåndbold udtaget de 14 spillere og tre reserver, der til sommer deltager i den olympiske håndboldturnering.

Håndboldherrernes OL-trup er:

Niklas Landin
Emil Nielsen
Magnus Landin
Emil Jakobsen
Mikkel Hansen
Rasmus Lauge
Simon Pytlick
Thomas Arnoldsen
Mathias Gidsel
Mads Hoxer
Niclas Kirkeløkke
Magnus Saugstrup
Simon Hald
Henrik Møllgaard

Reserver:

Kevin Møller
Lasse Andersson
Lukas Jørgensen

Landstræner Nikolaj Jacobsen har nøje overvejet, hvilke spillere, der skulle indstilles til en plads på OL-holdet: “Jeg håber, denne her trup kan føre os så langt som overhovedet muligt, og at vi kan komme igennem et OL, hvor vi både kan lægge pres på vores modstandere, men også samtidig forhåbentlig kan dosere vores kræfter. Vi tager afsted for at se, om vi kan slutte allerøverst. Det gør vi altid, og vi ved også godt, at det bliver en hård udfordring i og med, at der denne gang er en ret stærk værtsnation, der vil få stor opbakning på deres hjemmebane.”