Olympiske lege

Ryttere klar til OL i Paris

Peter Flarup og Andreas Schou er som de første danske atleter blevet udtaget til de olympiske ridekonkurrencer i Paris. De skal dyste i fantastiske omgivelser.

Peter Flarup skal repræsentere Danmark i ridedisciplinen military ved OL i Paris om godt en måned, mens Andreas Schou skal deltage i springning.

De to ryttere er udtaget af Danmarks Idrætsforbund (DIF), der er national olympisk komité i Danmark. Det er de blevet på baggrund af en indstilling fra Dansk Ride Forbund.

48-årige Peter Flarup er en olympisk veteran, der har deltaget to gange tidligere ved OL. I 2008 ved Beijing-legene og i 2021 i Tokyo-legene. Men OL i Paris bliver første gang, Peter Flarup deltager ved et ’rigtigt’ OL.

Ved OL i Beijing blev ridekonkurrencerne afviklet i Hongkong, helt løsrevet fra det øvrige OL, og i Tokyo blev legene afviklet for tomme tribuner. I Paris bliver der proppet med tilskuere til ridekonkurrencerne, som foregår i majestætiske omgivelser ved Versailles-slottet.

”Derfor glæder jeg mig vildt meget til at få den fulde OL-oplevelse. Det bliver sindssygt flot, og Frankrig er et hesteland, hvor min disciplin er meget populær,” siger Peter Flarup.