BoksningTopnyheder

Utrolig sportshistorie: Bed modstanderen i øret

Bokser Mike Tyson er en af de mest kontroversielle person sportsverden har set. Han var måske også den bedste sværvægtsboksere, der har eksisteret, eller ihverfald i top-2! Tyson boksede 58 professionelle sværvægtskampe, og vandt 50. Han debut var i 1985, og de første 37 kampe vandt han overbevisende. I 1990 tabte han, via en chokerende knock-out I tiende omgang til landsmand Buster Douglas i en kamp i Tokyo, og mistede dermed sin tre VM-titler i forbundene WBA, WBC og IBF. Kort efter blev han dømt for voldtægt og måtte en tur i fængsel. Men Iron Mike, som er Tysons kælenavn, kom tilbage.
I 1996 vandt Tyson sin WBC-titel til tilbage efter et opgør med landsmand Frank Bruno. Senere på året skulle titlen så forsvares mod Evander Holyfield. Tyson og Holyfield mødtes første gang den 9. november 1996 . Et intenst opgør, der bølgede frem og tilbage. Holyfield sejrede efter teknik knockout i ellevte omgang. Tyson havde pådraget dig en revne over øjet efter de to boksers hoveder flere gange var stødt sammen. Men Holyfield, med kælenavnet “The Real Deal”, var den bedste i den kamp, og fik afgjort den.

Den 28. juni 1997 mødtes de to i igen i Grand Garden Arena Lars Vegas. Rematch. Og en boksekamp, der gik over i historien for andet en boksning. Igen fik Tyson problemer med en flænge over øjet. Noget der tydelig frustrede den tidligere verdensmester. Og det fik ham til at handle alternativt. Med bid I modstanderens hoved.

Første gang Tyson bed I Holyfields øre var 33 sekunder før afslutningen på tredje omgang. Det gav en advarsel og to strafpoint. Tyson førte ellers på dette tidspunkt. Da kampen blev genoptaget, bed Tyson igen. Og denne gang bed han et stykke øre af. Det ligende en diskvalifikation. Men først blev det kaos. Masser af mennesker i ringen. Holyfield var meget ophidset, men forlod ringen med sin hjælpere. Tyson fulgte efter uden at der var træffet en afgørelse. Det endte med at Tyson netop blev diskvalificeret, og Holyfields havde forsvaret sin WBA titel

Tyson mente efterfølgende at Holyfield havde nikket skaller, og derfor var ham, der havde startet det urene trav.
Mike Tyson gjorde comeback efter et par år, og optrådte blandt andet i Parken i København, hvor han besejrede danske Brian Nielsen!