Olympiske legeTopnyheder

Kan Indien blive OL-værter?

Den internationale olympiske komites (IOC) præsident Thomas Bach udtaler til mediet CNBC, at Indien kan bliver værter for de olympiske lege i 2036. Ved IOCs session i Mumbai til oktober vil denne mulighed blive diskuteret. “Vores døre og hjerter er åbne”, udtaler Bach og understreger at potientialet er enormt set i forhold til Indien er hjemland for tæt på 1,4 milliader mennesker. 

Verdens største stadion, Narendra Modi Stadium, I byen Ahmedbad, har været nævnt som et muligt sted til åbningsceremonien. På stadion er plads til 132.000 tilskuere.

Indien er verdens mest folkerige nation. I 2010 var de værter for Commonwealth Games i New Delhi.

En lang række andre lande har vist interesse i OL-værtskabet i 2036 heriblandt Mexico, Indonesien og Tyrkiet. OL 2024 skal afvikles i Paris. I 2028 skal Los Angeles være værter og i 2032 Brisbane i Australien.

Husk at du kan købe masser af bøger om OL og andet sport via Sportsbog.dk.