Cykling

Cykel-VM kan blive rykket til Qatar

Det bliver mere og mere sandsynligt, at årets cykel-VM bliver rykket til Mellemøsten. Og at det bliver til november. Det skriver blandt andet det belgiske Het Nieuwsblad.

Cykel-VM 2020 er oprindeligt planlagt til at blive afviklet i schweiziske Aigle-Martigny den 20. til 27. september. Det er dog ikke sandsynligt, at de schweiziske myndigheder ønsker en så stor event i landet på et tidspunkt, hvor risikoen for COVID-19 fortsat er aktuelt. Derfor er Qatar nævnt som et muligt sted til at afvikle VM.

Et andet problem for VM-stævnet er, at det med den nye kalender fra den internationale cykelunion er tæt pakket ind mellem Tour de France og Giro d’Italia. Tour’en afsluttes den 20. september og Giro d’Italia begynder den 3. oktober. Derfor er ideen om at rykke VM til november opstået. Vuelta a España slutter den 8. november, og VM kunne blive en afslutning på sæsonen.

Den planlagte rute i Schweiz er med flere stigninger. Skal der køres i Qatar, som der blev gjort i 2016, bliver det på en stort set flad rute.