CyklingTopnyheder

Fakta om UCI Gran Fondo Svendborg

UCI Gran Fondo Svendborg 2024 blev en cykelfest med et deltagerfelt på 1700 starter. Løbet, som fandt sted i denne weekend, den 8.-9. juni, hvor deltagerne også fik muligheden for at kvalificere sig til UCI Gran Fondo World Championships 2024, der afholdes i Aalborg fra den 28. august til den 1. september.

Fakta om UCI Gran Fondo Svendborg:

  • 1700 starter, hvoraf 259 kørte lørdagens enkeltstart.
  • Deltagere fra 31 nationer.
  • Top-25% i hver kategori kvalificerede sig til UCI Gran Fondo World Championship (VM), som afvikles i Aalborg 28. august til august til 1. september.
  • Flere end 100 frivillige sikrede en god afvikling af løbet.
  • UCI Gran Fondo Svendborg tog et lille skridt i retning af grønnere omstilling og havde derfor valgt ikke at udlevere goodie bags. Præmierne var begrænset til en buket blomster til alle vindere. For at støtte miljømæssig diversitet fik hver af de top-3 placerede en pose med blandede blomsterfrø. Deltagerne blev opfordret til at plante disse frø i deres haver for at fremme en grønnere og mere bæredygtig fremtid