BordtennisOlympiske legeTopnyheder

Dansk herrehold i bordtennis udtaget til OL

For første gang nogensinde er Danmark med i holdturneringen for herrer til OL i Paris, og Danmarks Olympiske Komité har nu udtaget spillerne, der skal udgøre det historiske OL-hold.

Med en sensationel kvartfinaleplads ved VM i Korea i februar sikrede de danske bordtennisherrer sig kvalifikation til OL. Dermed har Danmark for første gang nogensinde et hold med i bordtennis til OL. Og DIF, der er Danmarks Olympiske Komité, har nu udtaget Jonathan Groth, Anders Lind og Martin Buch Andersen til at repræsentere Danmark til sommer i Paris. Tobias Rasmussen er udtaget som reserve.

”Det er stort, at jeg skal til mit tredje OL, og det bliver fedt ikke at skulle alene afsted. Det er kæmpestort for os og dansk bordtennis at have et hold med til OL, og jeg er virkelig stolt af at være en del af dét hold. Det her er noget, vi har arbejdet for siden 2021. Vi skal tage det sammenhold og den dynamik, vi havde til VM, med os til OL, og vi skal fortsætte med at værne om det, vi har opbygget som hold, hvor vi bakker hinanden op i alle situationer. Og så glæder jeg mig til, at vi skal være en del af det store danske hold, der skal til OL,” siger Jonathan Groth.