TopnyhederTysk fodbold

FC St. Pauli vinder af Anden Bundesliga

Den måske største kult-fodboldklub i verdens, FC St. Pauli fra Hamburg, blev vinder af sæsonens Anden Bundesliga i Tyskland. Den endelig sejr i ligaen blev sikret via en 2-1 sejr på udebane over Wehen Wiesbaden, hvor danske Andreas Albers scorede Hamburg-holdets første mål. St. Pauli endte dermed på 69 point, mens Holstein Kiel blev nr. to med 68 point.

Sidste St. Pauli var i Tysklands bedste række var i sæson 2010/2011.

I 2003 var FC St. Pauli rykket helt ned i Regionsligaen, den tredjebedste række i Tyskland, og måtte spille der i fire år. I 2007 lykkedes det at rykke tilbage til Anden Bundesliga, og efter tre sæsoner rykkede St. Pauli op i den bedste række. Her blev det dog blot til en enkelt sæson. Siden har FC St. Pauli befundet sig i Anden Bundesliga.

FC St. Paulis bedste placering i Bundesligaen kom i sæson 1988/1989, hvor det blev til en tiendeplads

Bogen 50 Utrolige Historier fra Sportens Verden indeholder et kapital om FC. St. Paulis forvandling til kultklub. Bestil bogen her via SportsBog.dk.