SportspriserTopnyheder

Dressurlandsholdet gør Axelsen og Vingegaard selskab

I august trådte det danske dressurlandshold op på skamlen som VM-guldvindere i holdkonkurrencen. Den danske kvartet er derfor tredje og sidste finalist i konkurrencen om at blive Årets Sportsnavn 2022.

Det danske dressurlandshold er blandt de tre finalister, der kæmper om titlen som Årets Sportsnavn 2022. En pris der uddeles af DIF og Team Danmark. Nomineringen sker på baggrund af den enestående holdpræstation, som holdet leverede ved VM i dressur på hjemmebane i Herning i sommeren 2022.

Der var spænding til det allersidste, og konkurrencen fra især Tyskland og Storbritannien var hård. Men foran et ekstatisk dansk publikum på MCH Arena kunne dressurrytterne Cathrine Laudrup-Dufour, Carina Cassøe Krüth, Daniel Bachmann Andersen og Nanna Merrald Rasmussen lade sig kåre som verdens bedste. Det er første gang nogensinde, at et dansk dressurlandshold har vundet VM-guld.

“VM i ridesport er en af de største sportsbegivenheder, der er blevet afholdt på dansk grund, og de danske dressurryttere leverede varen foran et fantastisk hjemmebanepublikum. Nanna Skodborg Merrald, Carina Cassøe Krüth, Daniel Bachmann Andersen og Cathrine Laudrup-Dufour skrev sportshistorie og vandt VM-guld til Danmark i holdkonkurrencen. Derfor er de fuldt fortjent blandt de tre finalister til titlen som ‘Årets Sportsnavn 2022’,” siger Lars Krarup, der er formand for Team Danmark og med i dommerkomitéen til prisen.

Udover dressurlandsholdet er Jonas Vingegaard og Viktor Axelsen nomineret til prisen som Årets Sportsnavn 2022. Vinderen kåres ved ’SPORT 2022’, som transmitteres live på DR1 den 7. januar 2023 fra Jyske Bank Boxen i Herning.