CyklingTopnyheder

Danmark fjerdebedste nation ved bane-EM i cykling

Med tre guldmedaljer og en af sølv endte Danmark som fjerdebedste nation ved de netop afviklede europamesterskaber i banecykling i hollandske Apeldoorn.

22 medaljesæt blev i alt uddelt. Hjemmebanenationer blev bedst med i alt 13 medaljer heraf fem af guld og fire af både sølv og bronze. Frankrig blev næstbedste nation ligeledes med fem guldmedaljer samt en enkel af sølv og to af bronze. Tredjebedste nation blev Rusland med tre guldmedaljer, to sølvmedaljer og en af bronze. Danmark blev bedre end Storbritannien, der godt nok hentede hele ni medaljer, men kun to af guld. 14 nationer fik medaljer heriblandt også Portugal og Grækenland.

Alle de danske medaljer blev vundet i olympiske discipliner ved det danske 4000 meter hold i forfølgelsesløb (guld), Lasse Norman (sølv) i omnium og de to guldmedaljer i parløb til henholdsvis Lasse Norman/Michael Mørkøv og Julie Leth/Amalie Dideriksen.