Topnyheder

40 sportsgrene med ved stor danske medaljefest

20.-23. juni debuterer Herning som vært for DM-ugen, der som et nationalt mini-OL byder på en buffet af discipliner fra dansk topidræt. Omkring 135 danmarksmestre ventes at blive kåret under den store sportsfest.

Cykelstjerner i verdensklasse, frygtløse faldskærmsudspringere og ræsende rallybiler. 

For tredje år i træk afvikler Danmarks Idrætsforbund (DIF) DM-ugen, hvor toppen af dansk eliteidræt samles om at kåre danmarksmestre på tværs af sportsforbund og sportsgrene. 

Efter to flotte år i Aalborg overtager Herning denne sommer værtskabet, og forude venter en festuge i det midtjyske med attraktive sportsdiscipliner til lands, til vands og i luften. 

Det hele afvikles i uge 25 fra 20.-23. juni med danmarksmesterskaberne i tennis som tyvstart fra mandag 17. juni.  

Sidste år gæstede op mod 150.000 gæster Aalborg under DM-ugen, som igen i Herning inviterer til gratis sports- og folkefest. Med afvikling af mesterskaber midt på torvet og andre arenaer i byrummet med DR som tv-mæssig mandsopdækker.

”DM-ugen samler danskerne om vores bedste atleter og den idræt, der hver dag dyrkes i vores idrætsforeninger over hele landet. Det bliver en uge spækket med store oplevelser, og vi glæder os over, at vi igen i år kan præsentere nye sportsgrene i DM-ugen-familien,” siger Hans Natorp, formand i DIF.

Fakta om DM-ugen 2024

  • Herning den 20.-23. juni
  • 40 sportsgrene
  • 30 specialforbund
  • 82 discipliner
  • Cirka 135 medajlesæt
  • + 2500 atleter