Nikolaj Jacobsen er årets træner 2021

Den danske håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen vinder prisen som Årets Træner foran parataekwondo-landstræner Bjarne Johansen og banelandstræner Casper Jørgensen. Trænerprisen uddeles af Team Danmark og Salling Group. 

Det har været – endnu – et utroligt succesfuldt sportsår for de danske håndboldherrer med både VM-guld og OL-sølv. Bag den store succes står 50-årige Nikolaj Jacobsen, der har været landstræner siden 2017, og i den tid har holdet vundet VM-guld i både 2019 og senest OL-sølv i Tokyo. Nu kan han tilføje endnu en pris til det flotte CV som Årets Træner i Danmark.

”Ingen atlet når øverst på skamlen uden en dygtig træner ved sin side. Dygtige trænere er helt afgørende for at lykkes på den internationale scene og i Nikolaj Jacobsen har Danmark en træner i verdensklasse, som formår at få herrernes håndboldlandshold til at præstere kæmpe resultater gang på gang. Det kræver høj faglighed, stor mental styrke og ikke mindst dedikation. Det er egenskaber, som Nikolaj Jacobsen i høj grad besidder, og derfor er han en helt fortjent vinder af prisen som Årets Træner og der skal lyde et stort tillykke med prisen,” siger Team Danmarks adm. direktør, Peter Fabrin.

Nikolaj Jacobsen har selv spillet 148 landskampe i sin tid som aktiv, og han har på forbilledligvis formået at tage alle erfaringerne fra en lang karriere med sig over i trænergerningen.

Gang på gang hører man spillere rose landstræneren for sin mandskabspleje, hvor han formår at skabe en balance af kammeratskab og autoritet. Han formår som leder at tage styringen og stå foran sine spillere, men samtidig at udvise tillid og uddele ansvar til sine udvalgte landsholdsspillere.

Et stærkt felt af kandidater
Sportschefer, atleter og Team Danmark-medarbejdere har haft muligheden for at indstille kandidater. I alt er 18 trænere blevet indstillet til prisen, og trænere fra vidt forskellige sportsgrene var repræsenteret blandt de indstillede. Og netop det stærke felt af kandidater gør prisen endnu mere særlig for prismodtageren:
”Jeg er rigtig stolt over den her pris. Jeg har været nomineret i et felt af virkelige dygtige trænere, så det er jeg utrolig glad for. Det her kunne selvfølgelig ikke lade sig gøre uden en fantastiske gruppe af spillere og ledere på vores hold, som jeg nyder at tilbringe tid med hver eneste gang, vi er samlet,” siger Nikolaj Jacobsen om prisen.