Roger Federer bedre betalt end Ronaldo og Messi

Erhvervsmasinet Forbes har offentliggjort deres liste med bedst betalte sportsstjerner i perioden fra 1. juni 2019 og et år frem. Dette omfattende både lønninger, præmier og sponsorater.

Den schweiziske tennisspiller Roger Federer har passeret fodboldspiller Lionel Messi og er med 106 millioner amerikanske dollars den sportsstjerne i verden, der tjener mest. Argentinske Messi er nede på tredjepladsen med 104 millioner, mens en anden fodboldspiller, portugisiske Christiano Ronaldo er nr. to med 105 millioner dollars. Også på fjerdepladsen er der en fodboldspiller, brasilianske Neymar med 95,5 millioner. Den amerikanske NBA-basketspiller Lebron James er på femtepladsen.

I øvrigt er indtjeningen for top-100 sportsstjerner faldet med 9 procent i forhold til året før. Dette grundet coronakrisen og de mange store sportsevents, der er blevet aflyst.

Federer er den første tennisspiller, der har indtaget førstepladsen i de 30 år listen er lavet. Schweizeren er blandt andet sponsoreret af virksomhederne Uniqlo, Credit Suisse og Mercedes-Benz.

Der er atleter fra 21 nationer og ti forskellige sportsgrene. To kvinder er på listen, tennisspillerne Naomi Osaka og Serena Williams.

Se listen på nedenstående link.

https://www.forbes.com/athletes/#2cb67c0f55ae