Interessant bog om det store mirakel

Der er vel ikke meget at diskutere. Det største øjeblik i dansk klubfodbolds historie må være OBs sejr over Real Madrid i 1994. Efter 2-3 nederlaget hjemme i Odense, blev det til 2-0 til OB på Estadio Santiago Bernabeu den 6. december 1994. En næsten ufattelig triumf. Så ufattelig at journalist Martin Davidsen har skrevet bogen Miraklet i Madrid om den sensationelle sejr.

Det kan virke meget at skrive en hel bog om to fodboldkampe. Det er det måske også. Man skal have interesse for dansk klubfodbold i særdeleshed og specifikt OB for virkeligt, at synes bogen er interessant. Men naturligvis er bogen andet end blot forløbet af de to kampe. Det er fortælingen om den udvikling som OB gennemgik i 1990’erne, fortællingen om de mange profiler klubben rådede over og specifikt om det enorme arbejde træner Kim Brink leverede i klubben.

Martin Davidsen har virkelig været flittigt i sit kildearbejde, og der er rigtig mange sjove detaljer i bogen. Det er sjovt, at læse om hvor svært OB-spillerne havde det med at træne på græstæppet på Bernabeu, da det simpelthen var for hurtigt til dem, om flyturen frem og tilbage for OB-holdet med koner og sponsorer ombord på det chartret fly og om træner Kim Brinks forarbejde til kampen i Madrid. Og så får man et super fedt indtryk i hvor mange faktorer, der spiller ind for at et sådan mirakel skal kunne ske. 

Miraklet i Madrid er værd at læse, hvis du har den specifikke interesse i dansk klubforhold, eller bare undrer dig over, hvordan mirakler sker.