Tennis

Årets første Grand Slam er indledt

Tennis er blandt verdens største sportsgrene med stor mediebevågenhed og rigtig mange penge på spil. Størst indenfor tennis er de fire Grand Slams. Altså de fire mest prestigefyldte af sporten mange turneringer. Australian Open spilles i januar, French Open i maj, Wimbledon i England i juni og US Open i august og september. Fire turneringer som de fleste tennisspillere vil gøre hvad som helst for at vinde. Og ofte gør det.

Lige nu spilles Australian Open i Melbourne Down Under. En turneringer der første gang fandt sted i 1905, og har udviklet sig til at blive et af de største sportsevents på den sydlige halvkugle overhovedet. Australian Open er den af de fire Grand Slams, hvor der kommer flest tilskuere. Mere end 900.000 var i alt til stede ved 2023-udgaven. Der spilles naturligvis både for herrer og kvinder og i doubler. Mest vindende hos kvinderne er australske Margaret Court, der har vundet elleve titler, den seneste i 1973. Hos herrerne er det serbiske Novak Djokovic, der med 10 titler har rekorden i antal sejre og i øvrigt er forsvarende vinder her i 2024.

Norsk mulighed
Ingen nordmand har nogensinde vundet Australian Open, men lige nu har Norge en spiller, der måske en dag har muligheden. Som du kan med Norske casino-betalingsmetoder, så er det måske en god ide at sætte dit lid til at Casper Ruud gør det godt i Australian Open. Ruud, der er seedet som nr. elleve har fået en pæn lodtrækning og ser ud til at kunne nå langt.

Tre danske deltagere
Danmark har hele tre danske deltagere med i 2024-udgaven af Australian Open. Hos herrerne ser Holger Rune ud til at have fundet formen igen efter en del problemer i den sidste halvdel af 2023. Rune, er seedet som nr. otte, har store ambitioner og gode muligheder for at spille en rigtig god turnering. Hos kvinderne er både unge, talentfulde Clara Tauson og den tilbagevendte og meget rutinerede Caroline Wozniacki til start. Sidstnævnte virker til at være i en væsentlig bedre form end, da hun spillede ved US Open sidste år. Måske hun ovenikøbet kan gå hele vejen? Wozniacki vandt Australia Open i 2018, som den eneste dansker nogensinde. Hun er dog med i turneringen på et Wild Card, da hun har været ude af sporten i en lang periode og blandt andet fået to børn.