Engelsk fodboldFodboldTopnyheder

Utrolig sportshistorie: Stjernen sked i bukserne

VM i fodbold er en af verdens allerstørste sportsbegivenheder. Og specielt er det for mange spillere en kæmpe ting at deltage i en VM-slutrunde. Det var det også for en af Englands helt store fodboldstjerner ved VM i Italien i 1990. England åbnede deres VM-deltagelse med en kamp mod Englands lokale rivaler Irland. Lineker var syg, havde dårlig mave. Det havde han ikke fortalt til landstræner Bobby Robson, for han ville spille kampen. Og det gjorde han, og det startede helt fint. Den målfarlige angriber scorede til 1-0 efter blot ni minutters spil.

Og han lykkedes med at komme igennem første halvleg med få mavekramper, og troede at han havde fået det bedre. Men 15 minutter inden i anden halvleg fik Linekier igen mavekramper.

På et tidspunkt forsøgte han at blokere for en irsk spiller, og faldt til jorden. Lineker slappede af et par sekunder, og så skete det. Han sked ganske enkelt i bukserne. “Heldigvis havde jeg mørkeblå shorts på den dag.”, har Lineker siden fortalt. “Det var utroligt så meget plads jeg fik bagefter, jeg stank”, lød det videre med henvisning til at han ikke blev dækket så tæt af Irlands forsvarsspilere.
På et tidspunkt blev Lineker taget ud, men der var ikke noget toilet på den side af banen, som holdenes bænke var på. Så Lineker måtte sætte sig på bænken som situationen var. Nok ikke så rart.
Kampen endte 1-1, Kevin Sheedy udlignede i det 73. minut.